Preitaart met rauwe ham en ricotta

6 40 0 5
Aantal personen:
  • 3 preien gewassen en in ringen
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart diepvries ontdooid
  • 150 gr flinterdunne plakjes rauwe ham
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 5 eieren
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr geraspte Parmezaan
  1. ?
  2. Bereiden
  3. . Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Kook de prei 4 min. in water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Bekleed ondertussen de vorm met het deeg.
  4. Beleg de deegbodem met de ham en bestrooi met de tijm. Klop de eieren los in een kom. Meng de ricotta, Parmezaanse kaas en peper erdoor. Schep de prei door het ricottamengsel en verdeel over de deegbodem. Bak de taart in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
  5. Bron Allerhande
Love to Cook