preisoep met zalm

9 35 0 5
Aantal personen:
  • 2 ui
  • 4 stengels preiwit
  • 2 aardappelen
  • 2 liter visbouillon
  • 400 g zalm
  • peper
  • zout
  • thijm,laurier peterselie
  • olie
  1. snij 1 grote ui en 4 stengels preiwit in ringen.
  2. schil 2 aardappelen en snij ze in kleine blokjes
  3. stoof alles in een beetje olie
  4. blus met 2l visbouillon
  5. kruid met tijm en laurier
  6. breng aan de kook,draai het vuur zachter en laat 20 min.zachtjes sudderen
  7. breng op smaak met peper en eventueel nog wat vissaus
  8. bak op een hoog vuur 400g zalm in stukjes goudbruin in wat olie,samen met 1 gesnipperd uitje.
  9. kruid met peper en zout
  10. schep de soep in borden of kommetjes en garneer met de zalm en gesnipperde peterselie
lunatje