Preisoep met room

17 35 3 5
Aantal personen:
  • 5 dunne preien
  • 500 gr aardappelen
  • 3 el solo, bakken & braden
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml room (30% vet)
  • peper&zout uit de molen (pezo)
  • platte peterselie
  1. Spoel de prei en maak schoon, snij in dunne ringen.
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  3. Fruit de preiringen en de aardappelblokjes even aan in de hete solo.
  4. Giet er de groentebouillon (of water met 2 blokjes) bij en laat 20 minuten koken op een zacht vuur.
  5. Haal er met de schuimspaan wat prei een aardappeltjes uit, dient als garnituur.
  6. Mix de soep met de room fijn en breng op smaak met pezo.
  7. Doe er de groente weer in.
  8. Schep de warme soep in zeer warme soepborden of kommen en garneer met enkele blaadjes peterselie.
Victor S.