Preisoep met rijst en ham

6 30 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram rijst
  • 100 gram hamblokjes
  • 500 gram prei
  • 1 ui
  • boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 kruidenboeket
  • 1/2 theelepel dille
  • peper
  • zout
  1. Spoel de preistengels. Snij 2 stukken preiwit in fijne ringetjes en hou ze apart. Snij de rest van de prei in stukken.
  2. Snipper de ui.
  3. Stoof kort de stukken prei met de ui in een koffielepel boter. Doe er de bouillon, het kruidentuiltje en de dille bij. Laat 15 minuten zacht koken onder deksel.
  4. Bak de hamblokjes in een likje boter. Doe er de preiringetjes bij en laat kort meebakken.
  5. Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Doe er de rijst, hamblokjes en preiringetjes bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat de soep 1 minuut goed doorwarmen.
kiks