Preischotel met gehakt

27 40 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr mager runder gehakt
  • 1 flinke prei
  • 175 ml crème fraîche
  • 5 el kookroom
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 ei
  • verse platte peterselie gesnipperd
  • optie andere kruiden naar smaak en geraspte kaas
  1. Lekker makkelijk op de zondag. ( of als "dagelijkse kost". lekker en simpel. Preischotel in de oven, en voilá! Ook lekker met wat extra ingrediënten, zoals paprika, courgette, maïs of aubergine.
  2. Begin met het voorverwarmen van je oven op 220 graden.
  3. Vervolgens breng je het gehakt op smaak met zout en peper of gehaktkruiden.
  4. Snijd de prei in dunne ringen en bak deze aan in een scheutje olie.
  5. Voeg na ongeveer 5 minuten, als de prei een beetje zacht is geworden, het gehakt toe.
  6. Ondertussen meng je de crème fraîche, het ei, de kookroom, knoflookpoeder en wat verse peterselie in een mengbeker.
  7. Als het gehakt rul is, schep je deze samen met de prei in een ovenschaal.
  8. Je kunt ook nog andere kruiden toevoegen om de ovenschotel nog meer op smaak te brengen zoals paprikapoeder, kerriepoeder, nootmuskaat enz.
  9. Giet hier overheen het roommengsel en strooi eventueel nog wat geraspte kaas over de ovenschotel.
  10. De ovenschotel kan nu voor ongeveer 30 minuten de oven in.
Love to Cook