Preigratin met gehakt

8 60 3 5
Aantal personen:
  • 750 gr prei
  • 1 ui
  • 2 el + een beetje olie
  • 500 gr gehakt half-om-half
  • 1 el tomatenpuree
  • zout en peper
  • 4 eieren
  • 250 ml melk
  • 1-2 tl grove mosterd
  1. - maak de prei schoon en snijd hem in ringen
  2. - pel en snipper de ui
  3. - verhit 1 el olie in een grote pan en rul het gehakt in porties
  4. - bak de ui kort mee
  5. - voeg de tomatenpuree toe en laat lichtjes bruineren
  6. - breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan
  7. - verhit 1 el olie in het braadvet, smoor de prei in porties gedurende 5 min, breng op smaak met peper en zout
  8. - meng het gehaktmengsel met de prei
  9. - verdeel wat olie in een ovenschaal en vul deze met het gehakt-preimengsel
  10. - kluts de eieren met de melk en de mosterd, breng op smaak met peper en zout en giet het daarna over het gehakt-preimengsel
  11. - gratineer ca 30 min in een voorverwarmde oven van 175°C
  12. Lekker met natuuraardappels of puree.
Lydievr