Prei met witte wijn en parmezan

4 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 bussel prei
  • 1 teentje look
  • 1/2 glas zoete witte wijn
  • 1/2 glas kippebouillon
  • 1 koffielepel tijm
  • 1 koffielepel rozemarijn
  • 4 sneetjes parmahesp
  • 1 soeplepel solo
  • 50 gr parmezan
  1. Snij de prei fijn en stoof kort aan in een beetje solo boter. Voeg de fijngesneden look, het 1/2 glas witte wijn, het 1/2 glas kippebouillon, tijm en rozemarijn toe. Dek de prei af met de sneetjes parmahesp en laat 1/2 u sudderen met deksel.
  2. Knip daarna de parmahesp in stukken, strooi de parmezan erbovenop, voeg een klein klontje boter toe en laat nog 2 minuutjes verder sudderen. Dien op met tagliatelli en gebakken vis! Smakelijk!
Kerrigan