Prei-aardappelschotel

43 40 3 5
Aantal personen:
  • 4 dikke stengels prei
  • 1 kg aardappelen , geschild en in schijfjes gesneden
  • 750 ml melk ( liefst volle )
  • 50 gr bakboter
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 eierdooiers
  • 150 gr geraspte emmentaler
  • 2 el paneermeel of vers broodkruim
  • peper en nootmuskaat
  • enkele blokjes boter
  1. Snij het onderste uiteinde en de groene bovenkant van elke prei af, verwijder verwelkte bladeren en goed spoelen onder koud water ,snijd dan het preiwit in schijfjes .
  2. Laat de boter smelten in een kookpan (nét laten smelten, niet bruinen) , doe er de geraspte aardappelschijfjes , prei , verkruimeld groentebouillonblokje , peper en nootmuskaat bij, overgiet met de melk en laat op een zacht vuurtje 10 min (nadat de melk licht kookt) sudderen ( voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen ) .
  3. Zet het vuur uit en voeg 3 eierdooiers bij en roer alles goed om.
  4. Verwarm de oven op 220°C , giet het prei-aardappelmengsel in een ovenschotel, bestrooi met de geraspte kaas en paneermeel en leg enkele klontjes boter verspreid over de schotel .
  5. Zet de prei-aardappelschotel 25 min in de oven .
  6. Eet smakelijk :)
troubs