poulet a la sauce au homard

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 blik kreeftensoep
  • 6 kipfilets
  • 2 eetlepels boter
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 1 tak selder
  • kruidentuiltje,2 takjes tijm,1 laurier, 3 takjes peterselie
  • 1 deciliter cognac
  • 1/2 fles witte wijn
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 deciliter room
  • 2 eetlepels verse dragon
  • pezo naar smaak
  1. Bak de kipfilets langs alle kanten mooi bruin in de boter. haal ze eruit en voeg in hetzelfde
  2. bakvocht de ui, look en selder toe en laat 5 minuten stoven. doe de kipfilets weer terug in de pot en kruid met pezo. giet de verwarmde cognac erbij en flambeer. vermeng de kreeftensoep met de witte wijn en de cayennepeper en voeg dit toe aan de kip.
  3. (goed doorroeren) doe het samengebonden kruidentuiltje erbij en laat 20 minuten stoven op een zacht vuurtje. (deksel op de pot) roer regelmatig om, tegen het aanbakken.
  4. voeg zonodig wat wijn toe. als het vlees gaar is uit de pot halen samen met het kruidentuiltje. hou het vlees warm onder de alufolie. giet de saus door een zeef in een andere pot en kruid zonodig bij. zet de saus terug op het vuur en voeg er de room met dragon door. (laat niet meer koken.
  5. serveertip: kroketjes met sla.
wullum