Posteleinsoep

18 40 3 5
Aantal personen:
  1. (http://www.kun.nl/postelein/misc/kookboek.html)
  2. 250 gram postelein (of meer, naar eigen voorkeur)
  3. 250 gram aardappelen
  4. 1 prei
  5. 1 bos verse selderie
  6. groentenbouillon
  7. laurier
  8. boter
  9. peper & zout
  10. Snijd de prei in ringen en was ze onder stromend water. Laat uitlekken.
  11. Doe boter in een braadpan of grote koekepan en laat de prei er wat zacht in worden.
  12. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  13. Doe een liter warm water bij de prei en voeg de stukjes aardappel toe, een blad laurier, wat zout en peper.
  14. Laat een kwartiertje pruttelen.
  15. Was de postelein, laat uitlekken en voeg toe aan het kooksel in de pan, maar bewaar wat blaadjes.
  16. Weer tien minuten pruttelen, dan de selderij kleingesneden toevoegen.
  17. Niet veel later het laurierblad eruit vissen.
  18. Mixen.
  19. Voeg de groentenbouillon toe.
  20. Gebruik de apart gehouden posteleinblaadjes als garnituur.
evdv