Portobello met spekjes,courgette, cherrytomaatjes en mozzarella

3 25 5 5
Aantal personen:
  • 2 teen knoflook geperst
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 4 gelijk grote portobello's
  • 125 gr ambachtelijke gerookte spekblokjes
  • 200 gr kleine trostomaatjes
  • 1 bol buffel mozzarella
  • plukje rucola
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1/2 courgette in hele kleine blokjes
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.Pers de knoflook uit in een kommetje en voeg de olijfolie en peper en zout naar smaak toe . Roer door elkaar en zet opzij. Veeg de portobello's schoon en draai de steel eruit.
  2. Bak de spekblokjes een 3-4 minuutjes in een met olie ingewreven koekenpan. Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak 2 minuten mee. Schep dan de courgetteblokjes ook 2 minuten mee. Dan de cherrytomaatjes en bak ze ook 3 minuten mee. Breng dit mengsel op smaak met peper uit de molen.
  3. Wrijf de buitenkant en de binnenkant van de portobello's in met de knoflookolie. Vul de reuzenchampignons royaal met de spekvulling. Snij de mozzarella in plakken en leg deze op de champignons. Sprenkel er nog wat olijfolie over en een draai uit de peper en zoutmolen en zet ze voor 10 -15 minuten in de oven. Werk , als ze klaar zijn af met een plukje rucola. Helaas vergat ik dat en is zodanig niet op de foto. Deze reuzenchampignon kan ook een voortreffelijk voorgerechtje zijn.
Love to Cook