Portebello-paddenstoelen gevuld met kip en witloof

9 40 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 4 grote of 8 kleinere portebello-paddenstoelen
  • 300 g witloof
  • 1 rode ui
  • 6 takjes peterselie
  • 350 g kipfilet
  • 4 el vloeibare margarine Solo
  • 200 ml sinaasappel- of druivensap
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Italiano
  • 800 g voorgekookte aardappelpartjes
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de stelen uit de paddenstoelen en snijd ze in kleine stukjes. Snijd het witloof in smalle boogjes. Schil en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Snijd of hak de kipfilet in heel kleine stukjes en meng ze met de helft van de peterselie, 0.5 tl peper en 0.5 tl zout.
  3. Verhit 1 el Solo vloeibaar in een grote koekenpan en bak hierin de ui met het witloof gedurende 3 minuten. Voeg het sap toe en verwarm tot tegen het kookpunt. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Italiano toe en roer tot het is opgelost. Kook 3 minuten op een hoog vuur. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan. Laat ze heel goed uitlekken. Schenk het vocht voor de saus in een steelpan. Maak de koekenpan schoon voor de aardappeltjes.
  4. Leg de paddenstoelen met de steelkant naar boven op een bakplaat. Vul ze met het witloof. Schep de ongebakken kip erop. Laat in de hete oven in ca. 25 minuten gaar worden.
  5. Verhit ondertussen 3 el margarine in de koekenpan en bak hierin de aardappeltjes licht bruin. Schep de aardappelpartjes regelmatig om.
  6. Roer de verse roomkaas door het kookvocht van het witloof en breng al roerende aan de kook, tot de saus begint te binden. Roer er eventueel nog een lepeltje mosterd door.
  7. Leg de paddenstoelen op 4 borden. Schep de saus erover. Schep de aardappeltjes ernaast en bestrooi met de rest van de peterselie.
Knorr