POOLSE BOSCHAMPIGNONSOEP

13 60 3 5
Aantal personen:
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 50 gr gedroogde gemengde boschampignons
  • 1 ajuin
  • zout
  • 6 zwarte peperbollen
  • 2 etl maïzena (of ander bindmiddel
  • 0,5 dl room
  • 4 el gehakte peterselie of dille
  • 4 el gebakken broodkorstjes
  1. Bereiding:
  2. Laat de droge boschampignons 4 uur in water weken.
  3. Kook ze daarna in hetzelfde water gaar met 1 gepelde ui , zout en peperbollen.
  4. Haal de boschampingnons en de ui uit het kookvocht.
  5. Verwijder de ui.
  6. Hak de boschampignons fijn en voeg ze daarna met het kookvocht bij de hete runderbouillon.
  7. Kruid de soep nog eventueel bij, bind ze en voeg vlak voor het serveren de room toe.
  8. Werk elk bord af met gehakte peterselie of gehakte dille en broodkaantjes.
  9. Recept: Urszula Piotrowska
  10. Bron: Goedele
BOMSKE