Pompoenvelouté met grijze garnalen

20 70 3 5
Aantal personen:
  • 1 ui, fijngehakt
  • 650 gr pompoenvlees, in blokjes
  • 150 gr bloemige aardappelen
  • 35 cl melk
  • 35 cl kippenbouillon
  • solo, bakken en braden
  • nootmuskaat
  • peper&zout (pezo)
  • bieslook, fijngesnipperd
  • gepelde grijze garnalen
  • 1 witte boterham (croutons)
  • scheutje room
  1. Snij de boterham in blokjes en bak in hete solo.
  2. Fruit de ui in de hete solo, voeg pompoen, aardappelen, melk en bouillon toe, kruid met pezo en nootmuskaat.
  3. Breng aan de kook, roer goed om en laat 30 minuten sudderen, mix de soep grondig, controleer de kruiding.
  4. Giet de hete soep in warme soepborden, voeg een scheutje room, de croutons en de garnalen toe.
  5. U kunt de garnalen en croutons vervangen door, sliertjes gerookte zalm, of gerookte ham, of licht gebakken sint-jacobsvruchten, of.....
Victor S.