pompoenveloutè met camenbert

2 40 0 5
Aantal personen:
  • 500gr pompoen
  • 1 dikke ui
  • 1teentje look
  • 2blokjes kipbouillon
  • 2 gepelde en ontpitte tomaten
  • 125gr camenbert
  • 1dl room
  • 1 bouquet garni
  • peper en zout
  • gehakte peterselie
  1. Snij de ontpitte pompoen in halve manen en gaar hem in een voorverwarmde oven van 180° een 15 tal min.
  2. Ondertussen ui en look snijden en aanstoven in boter,de tomaten in blokjes snijden.
  3. Pompoen uit de oven halen en de pel verwijderen,het vruchtvlees in blokjes snijden en samen met de tomaten bij de aa en look voegen,eventjes laten meestoven.
  4. 1l water en bouillonblokjes onder het mengsel roeren,kruiden toevoegen en alles 30min laten garen.
  5. Bouquet garni verwijderen en de soep mixen,op smaak brengen met peper en zout.
  6. Stukjes camenbert en room aan de soep toevoegen en nog eventjes laten koken,soep mixen en serveren met peterselie
luclamberts