Pompoentomaat soep

7 45 3 5
Aantal personen:
  • 1 kilo Pompoen
  • 3 stuks tomaat
  • 1 stuk rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 1/2 stuk citroen
  • 1 geut slagroom
  • 1 snuifje chilipeper
  • 1 handvol peterselie(gesnipperd)
  • 1 1/2 liter water
  • 1 blokje kippebouillon
  1. Ui en peper stoven in de olijfolie. knoflook toevoegen en een minuutje verder laten stoven. Pompoen en tomaat toevoegen, water toevoegen en gedurende 20 minuten laten koken. Citroensap, zout, peper(naar smaak) en chili(indien gewenst) toevoegen. Een scheutje room toevoegen en daarna alles heel fijn mixen. Opscheppen en garneren met gesnipperde peterselie. Eventueel room toevoegen.
Huntermountain