Pompoentaart

31 15 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr pompoen geschild en zonder pitten
  • 60 gr boter
  • 100 gr bloem
  • 180 gr suiker
  • 1 pakje droge gist
  • 100 gr amandelpoeder
  • 3 eieren gesplitst
  • rasp van 1 citroen
  • 60 gr rozijnen geweekt
  1. Roerbak vruchtvlees pompoen met 30 gr boter in pan tot het zacht is. (Kan ook 10 min. in microgolfoven in afgedekte schaal op750 W zonder vetstof).
  2. Doe de pompoen in keukenrobot met de bloem, gist, 150 gr suiker, amandelpoeder, eierdooiers en citroenrasp en draai tot een glad mengsel.
  3. Klop de eiwitten met de overige 50 gr suiker tot stijve pieken. Doe de rozijnen bij de eiwitten.
  4. Meng voorzichtig de eiwitten onder het beslagmengsel
  5. Vet een taartvorm van 23 cm doormeter in met de rest van de boter en bestrooi met bloem.
  6. Schep het beslag in de taartvorm en maak glad.
  7. Bak ca. 45 min. in midden van voorverwarmde oven op 180┬░en controleer of droog mes ingestoken er schoon uit komt. Stort de taart op rooster en laat afkoelen
Foodlover