Pompoensoep

1 50 0 5
Aantal personen:
  • 1 kleine pompoen (+/- 2 kg)
  • 700 gr knolselder
  • 2 à 3 uien
  • 2 à 3 kervelbolletjes (diepvries)
  • 1 el boter
  • 3 l vleesbouillon (6 blokjes opgelost in 3 l heet water)
  • nootmuskaat
  1. - Schil en ontpit de pompoen.
  2. - Schil de knolselder.
  3. - Snij in stukken.
  4. - Snipper de uien.
  5. - Smelt 1 el boter in een kookpan en laat de uisnippers glazig worden.
  6. - Voeg de stukken knolselder en pompoen toe. Overgiet met de bouillon, tot de groenten net onder staan.
  7. - Dek af en laat 15 à 20 min. koken.
  8. - Mix zeer fijn en werk af met de diepgevroren kervelbolletjes. Breng op smaak met nootmuskaat.
  9. (Los blad Colruyt)
vaya