Pompoensoep

17 40 1 5
Aantal personen:
  • 1 kg pompoen
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 3 el olijfolie
  • 350 gr wortel (geschrapt en in stukken)
  • 2 uien (gepeld en in stukken)
  • 1 theel chilipoeder
  • 1 theel gemalen komijn
  • zout en peper
  • 125 ml crème fraiche
  • 1/2 el gemalen koriander
  1. - was de pompoen, halveer hem en schep de zaadjes uit het vruchtvlees
  2. - snijd de pompoen met schil in stukken
  3. - verwarm de groentebouillon
  4. - verwarm de olijfolie in een soeppan en bak hierin de pompoen, wortel en ui, ca 5 minuten
  5. - voeg chilipoeder, komijn, zout en peper toe
  6. - giet de bouillon erbij en kook de soep ca 20 minuten
  7. - pureer de soep
  8. - schep de crème fraiche erdoor en strooi de koriander erover
  9. TIP:vervang de pompoen ook eens door 1 kg courgetten
Lydievr