Pompoensoep

19 50 2 5
Aantal personen:
  • 20 gr boter
  • 1 grote ui
  • knoflook
  • 1 prei (wit)
  • 1 rode paprika
  • 1 aardappel
  • 500 gr pompoen
  • 1 liter water
  • 1 el PH groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml room light
  • 70 gr dubbelgeconcentreerde tomatenpuree
  • zout en peper
  • 250 gr spekblokjes of gaarnaaltjes
  1. 1) Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes.
  2. 2) Laat de boter smelten en laat de ui, de look en de prei even aanstoven.
  3. 3) Voeg er de pompoen en de aardappel aan toe.
  4. 4) Voeg er dan ook het water, de groentebouillon en de laurierbladen aan toe.
  5. 5) Laat 20 minuten pruttelen met deksel.
  6. 6) Haal de laurierbladen eruit en mix lang totdat je geen stukjes meer ziet.
  7. 7) Voeg de room en tomatenpuree toe en laat nog even sudderen.
  8. 8) Breng op smaak met zout en peper!
  9. 9) Werk af met de spekblokjes of garnaaltjes
kiv02