Pompoensoep

6 40 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr hokkaïdopompoen
  • 1 kleine appel (boskoop, of...)
  • 1 ui
  • solo, bakken en braden
  • 1/2 liter groentebouillon
  • 1/2 kl kerriepoeder
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 4 el zure room
  • 1 glaasje sherry
  • peper&zout uit de molen (pezo)
  • Gefrituurde pompoenreepjes:
  • 150 gr pompoen in reepjes
  • 300 ml plantaardige olie
  • zout
  1. Voor de gefrituurde pompoenreepjes:
  2. Verhit de olie in een pan, voeg er zodra de olie goed heet is de pompoenreepjes aan toe en bak knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  3. Schil de pompoen, snij in stukken, verwijder zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
  5. Pel een snipper de ui fijn.
  6. Verhit wat solo in een kookpot, doe er de ui en de appel bij, laat even bakken en doe er dan de pompoenblokjes bij, laat kort meebakken.
  7. Blus met de bouillon en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen.
  8. Kruid met kerrie en gember.
  9. Voeg er 3 el zure room en het glaasje sherry aan toe.
  10. Pureer de soep met een staafmixer en kruid af met pezo.
  11. Serveer de soep in 4 warme soepkommen met de rest van de zure room en versier met de gefrituurde pompoenreepjes.
Victor S.