Pompoensoep

21 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 1 wit van prei
  • 3 wortelen
  • 1 stukje gemberwortel
  • 2 liter boullion ( kip/runds)
  • peterselie
  • 200 gr broodkorstes
  • 50 gr boter
  • pezo
  • currypoeder
  1. Snijd de hoed van de pompoen, vervolgens in maantjes , verwijder de pitten en schil de pompoen zodat je 400 gr pompoenvlees hebt. Draai uit de rest een 30 bolletjes als garnituur. Was en snijd de andere groenten en stoof deze aan in een ruime ketel met wat boter samen met de geraspte gemberwortel, doe er ook het pompoenvlees bij. Stoof de bolletjes apart aan in wat boter, kruid met pezo en laat 2a3 min. stoven.
  2. Giet de bouillon bij de groenten, kruid met pezo en curry laat een uurtje rustig koken. Was en pluk de peterselie, hak fijn. Neem enkel sneden brood, snijd de korst eraf en verdeel in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak aan in een pan met wat boter of olie. Haal na een uurtje de soep van het vuur en mix ze fijn, breng op smaak met pezo en curry serveer met de bolletjes,peterselie en broodkorstjes.
Roel M