Pompoensoep

1 50 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg pompoen
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 2 grote aardappelen
  • 1/2 l melk
  • 1/2 l gevogeltebouillon (1 blokje opgelost in een 1/2 l heet water)
  • 50 gr boter
  • 3 el room
  • 1 tl suiker
  • peper
  • zout
  1. - Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukken. Versnipper de uien en snij het wit van de prei (met een stukje groen) in fijne ringetjes.
  2. - Smelt de boter in een kookpan en stoof gedurende 5 min. de stukjes ui en prei glazig. Voeg de stukken pompoen toe en laat nog 5 min. stoven op een zacht vuur.
  3. - Voeg de suiker toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. sudderen.
  4. - Snij de aardappelen in blokjes.
  5. - Giet de bouillon en de melk in de pan. Voeg de blokjes aardappel toe en laat een half uur koken met het deksel op de pan.
  6. - Mix de soep fijn en voeg indien nodig water toe. Verwarm nog even en voeg de room toe. Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Dien onmiddellijk op.
  7. (Los blad Colruyt)
vaya