Pompoensoep met tongsliertjes, garnalen en kruidenroom

10 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 3 à 4 kg pompoen
  • 2 witten prei
  • dille of platte peterselie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes witte selder
  • 200 g boter
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 l visfumet
  • 1 l water
  • 4 filet tong
  • 200 g garnalen
  • 4 tomaten
  • 2 dl room
  • 1 el gehakte kervel
  • 1 el gehakte basilicum
  • 2 el gehakte peterselie
  • groen van lente-uitjes
  1. Snij een deksel van de pompoen en hol hem uit met een ijsschep. Snij prei, selder, knoflook
  2. en uien klein en stoof aan in boter.
  3. Voeg de stukjes pompoenvlees en laurier toe, giet visfumet en water bij.
  4. Laat de soep 40' zacht koken, mix en zeef.
  5. Bekleed de wand van 8 beboterde cilindervormpjes ( diam.8 cm) met tongfilets. Vul met
  6. garnalen. Plaats de vormpjes in een braadslede, giet de visfumet in de slede en dek af met
  7. aluminiumfolie.
  8. Pel de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes en doe bij de soep.
  9. Klop de room half op en meng er de groene kruiden door.
  10. Dresseer de tongfilets opgerold met de garnalen in diepe borden, schenk de soep er
  11. voorzichtig rond.
  12. Versier met dille of platte peterselie.
nicro
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtHerfst