Pompoensoep met kippenbouillon

39 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 ajuin
  • 1.5 kg pompoen
  • soeplepel Solo Vloeibaar
  • 1 koffielepel gember in poeder
  • peper van de molen
  • 2 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • muskaatnoot
  • kervel
  1. Pel de ajuin en snij hem in grote stukken. Maak de pompoen schoon en snij het vruchtvlees in grote stukken.
  2. Fruit de ui en de pompoen ongeveer 5 minuten in een pot met Solo. Voeg de gember toe en kruid met de molen.
  3. Voeg 900 ml water en de 2 Knorr Bouillonketeltjes Kip toe, dek af en laat 25 minuten op een middelmatig vuur koken.
  4. Haal de pot van het vuur en mix de bereiding fijn. Rasp de nootmuskaat en kruid af.
Knorr