Pompoensoep met gember

0 35 0 5
Aantal personen:
  • 1/2 butternutpompoen/pompoen
  • 1 wortel
  • 1/3 plantje koriander
  • 1/2 rood pepertje
  • 1 cm gember
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1/2 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  1. Snij de halve butternutpompoen in 4 en verwijder de pitjes en de draadjes. Snij het vluchtvlees in blokjes
  2. Snij de wortel in schijfjes
  3. Snipper de sjalot en de gember fijn
  4. Verwijder de pitjes uit het halve rode pepertje en snipper fijn
  5. Snij de blaadjes koriander grof
  6. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de sjalot, de gember en het pepertje 1 à 2 min.
  7. Voeg de schijfjes wortel en de blokjes pompoen toe. Giet er de bouillon over en laat 20 à 25 min. koken.
  8. Mix de soep glad en kruid met peper en zout
  9. Werk de soep af met de koriander en de pompoenpitten. Geef er een stukje ciabatta bij.
Yamieke