Pompoensoep met gefrituurde groenten

0 60 0 5
Aantal personen:
  • 300 g vruchtvlees van pompoen
  • 1 preiwit
  • 1 stengel groene selder
  • 0.5 courgette
  • 0.5 dikke wortel
  • 1 dikke ui
  • 2 eetl. bloem
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • zwarte peper (molen)
  • peper en zout
  1. Voorbereiding
  2. - Schil de verse pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes.
  3. - Snij het preiwit en de ui in stukken.
  4. - Snij de selder in stukjes.
  5. - Snij de halve courgette en de halve wortel in heel fijne schijfjes.
  6. - Dompel de schijfjes courgette en wortel lichtjes in de bloem. Schud overtollige bloem af.
  7. Bereiding
  8. (30 min.)
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken ui glazig.
  10. Voeg de stukken prei en selder en de (diepgevroren) pompoenblokjes toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 min. sudderen.
  11. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout.
  12. Frituur ondertussen de in bloem gedompelde groentjes goudbruin gedurende 1 min. op 175 °C. Laat
  13. even uitlekken op keukenpapier en bestrooi lichtjes met zout.
  14. Afwerking
  15. Serveer de soep in kommetjes en garneer met enkele schijfjes gefrituurde groenten. Bestrooi met grof gemalen peper
NelekeP