Pompoensoep met Boursin

1 40 4 5
Aantal personen:
  • 450 gr diepvries pompoenblokjes ( of vers)
  • 2 winterpeen in blokjes
  • 1 dik preiwit schoon en in stukjes
  • 1 dikke ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 gr Boursin knoflook en fijne kruiden
  • 3 bouillonblokken kip ( minder zout)
  • snuf cayennepeper
  • 1 tl kerriepoeder
  1. Stoof de ui en de knoflook een paar minuutjes in wat olie. Voeg alle andere groente toe en stoof circa 8 minuten mee.
  2. Voeg 1 1/2 liter heet water toe , waarin de bouillonblokken zijn opgelost. te samen met 2 laurierbladen en laat de soep 25 minuten zachtjes koken totdat alle groente gaar is.
  3. Vis de laurier uit de soep en pureer de soep fijn met de staafmixer. Laat er de Boursin in smelten, laat de soep even "opkomen" en breng de soep dan pittig op smaak met cayennepeper en kerriepoeder.
  4. Serveer in voorverwarmde kommen of borden.
Love to Cook