pompoenscones

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 50 gr zachte boter
  • 2 eetl bruine suiiker
  • 1 groot ei
  • 125 gr pompoenpuree
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 1.5 koffielepel kaneel
  • 1 st geraspte shcil van appelsien
  • 60 gr donkere rozijnen
  • 2 eetl melk en 1 opgeklopt ei
  1. vermeng de zachte boter met de suiker tot een glad geheel
  2. voeg er daarna onder voortdurend roeren het opgeklopt ei aan toe en vervolgens de pompoenpuree met de gezeefde bloem het kaneelpoeder, de sinaasappelschil en de rozijnen
  3. kneed alles snel en rol vervolgens uit tot ong 2cm dik
  4. snij met behulp van bijv drinkglas cirkels uit
  5. leg op bakplaat bedekt met bakpapier
  6. klop de melk op met 1 ei en bestrijk hiermee het deeg
  7. laat 15 min goudbruin bakken in een oven vna 200°c
  8. dien lauwwarm op
hildeke3105