Pompoenquiche met gerookte zalm en fetakaas

11 45 3 5
Aantal personen:
  • 1/2 kg pompoen
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 200 gr fetakaas (blokjes)
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 1,5 dl room
  • rozemarijn
  • tijm
  • olijfolie
  • peper
  1. 1) Verwarm de oven op 200°
  2. 2) Pel de ui en het teenlookje en snij ze zeer fijn.
  3. 3) Snij de pompoen, haal de zaden eruit en snij het pompoenvlees in blokjes.
  4. 4) Stoof de ui en knoflook samen met de pompoenblokjes zacht in de olijfolie.
  5. 5) Klop de room los met de eieren en kruid met peper.
  6. 6) snij de zalm in fijne snippers.
  7. 7) Vul het bladerdeeg met de pompoenblokjes (je kan er ook puree van maken) en
  8. verdeel er de zalmsnippers over en giet dan erna het eimengsel over.
  9. 8) Verdeel er de fetakaasblokjes, rozemarijn en tijm over (de hoeveelheid is naar eigen
  10. smaak)
  11. 9) Zet het in de voorverwarmde oven en laat het bakken ongeveer 30 à 35 minuutjes.
  12. Tip: lekker met een frisse salade
antonella