Pompoenpuree

3 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg pompoen
  • 1 kg aardappelen
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 g kikkererwten
  • 200 ml sojaroom
  • peper
  • grof zeezout
  1. Snij de pompoen in stukken, verwijder de draderige binnenkant en de zaden, verwijder de schil en snij de pompoen tenslotte in dobbelsteentjes van ongeveer 2x2 cm.
  2. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel deze pompoenblokjes erover. Strooi de karwijzaadjes en de olijfolie over de pompoenblokjes en kruid met peper en zout. Bak dit gedurende een 25-tal minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
  3. Schil ondertussen de aardappelen, snij in blokjes en breng aan de kook. Wanneer ze gaar zijn, giet af en laat nog even uitdampen.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken. Verhit daarna een beetje olijfolie in een pan en bak de kikkererwten eventjes aan zodat ze lekker krokant maar niet uitgedroogd worden.
  5. Stamp de aardappelen tot puree. Meng de sojaroom hieronder, de helft van de pompoenblokjes en de helft van de kikkererwten. Stamp alles fijn tot puree. Voeg daarna de rest van de pompoenblokjes en de kikkererwten toe en roer die voorzichtig onder de puree. Kruid af met peper volgens eigen smaak.
Mommy N