pompoencrumble met reblochon

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 150 gr bloem
  • 100 gr boter
  • 80 gr geraspte peccorino
  • 750 gr schoongemaakt pompoenvlees
  • 2 fijngesneden uien
  • 5 verse salieblaadjes of 1 koffielepel gedroogde
  • 100 gr gerookt spek
  • 100 gr reblochon zonder korst
  • 2 eetl room
  1. vermeng met de toppen van je vingers de bloem en de boter tot een brokkelig mengsel
  2. voeg de peccorino toe en vermeng tot een klonterig geheel
  3. bewaar in koelkast
  4. snij de pompoen in dobbelsteentjes en schik ze samen met de ui in een ovenschaal
  5. giet ongeveer 15 cl water over en de salie
  6. bak 30 min in oven van 180 graden
  7. snij de spek in grove stukken en de reblochon in kleine stukjes
  8. plet de pompoen nu tot een puree en voeg de spek, room en reblochon toe
  9. meng goed door elkaar
  10. verdeel in kleine ovenschaaltjes en bestrooi met de pecorinocrumble en laat dan nog eens 15 min in oven van 180 ggraden bakken
  11. heeeeeeeeeeeerlijk
hildeke3105