Pompoencake

25 60 2 5
Aantal personen:
  • 125 g boter of margarine
  • 125 g fijne suiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 250 g gerapste pompoen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 stuk onbespoten sinaasappel
  1. 1 Smelt de boter. Voeg de fijne suiker toe en roer tot die is opgelost.
  2. 2 Zeef het zelfrijzende bakmeel en de bakpoeder en maak in het midden een kuiltje.
  3. 3 Giet er het mengsel van gesmolten boter en suiker in.
  4. Voeg de geraspte pompoen, de vanillesuiker, het sap en de geraspte schil van de sinasappel toe en meng goed.
  5. 4 Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant mooi glad.
  6. Bak de cake gaar in het midden van de oven in 40 tot 50 minuten.
  7. Laat de cake enkele minuten in de vorm afkoelen, en stort de cake op een taartrooster.
  8. Serveertips
  9. Garneertip:
  10. U kunt de cake afwerken met sinaasappelglazuur: verwarm lichtjes het sap van 1 sinaasappel met 2-3 eetlepels fijne suiker en roer het glad.
  11. Strijk het glazuur uit op de afgekoelde cake, laat het vervolgens opstijven.
vatteke