Pompoenbrood

39 50 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 150 g pompoen
  • 375 g zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl nootmuskaat
  • 100 g geraspte belegen Goudse kaas
  • 5 el crème fraîche
  • 1 dl melk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in stukken, schil ze en verwijder de draden en pitten. Kook de stukken pompoen 8 à 10 minuten. Giet ze af en laat ze enigszins afkoelen. Prak en wrijf de pompoen vervolgens met een vork fijn. Roer dit met de crème fraîche en 0.75 van de melk glad.
  2. Mix het zelfrijzend bakmeel met het zout, de suiker, de nootmuskaat en de kaas, en meng dit met de pompoenpuree. Kneed tot een soepel deeg, beetje bij beetje de extra melk toevoegend.
  3. Rol het deeg uit tot een lap van 20x30 cm. Rol de lap op vanaf de lange kant en leg het deeg met de naad naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak in 25 à 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer lauwwarm, besmeerd met margarine.
Solo