Pompoenbrood met kaas en rozemarijn

30 60 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 750 g zelfrijzende bloem, gezeefd
  • 1 snuifje zout
  • 60 g Solo, gekoeld en in blokjes gesneden
  • 2 kopjes gekookte pompoenblokjes
  • 1 takje rozemarijn, blaadjes fijngesneden
  • 160 g feta, verkruimeld
  • 40 g parmezaan, fijn geraspt
  • 60 ml pompoenzaadjes
  • 100 ml karnemelk
  • 1 ei, losgeklopt
  1. Doe de gezeefde bloem en het zout in een kom en kneed er de Solo onder.
  2. Stamp de gekookte pompoen fijn en voeg toe aan het bloemmengsel, samen met de rozemarijn, de feta, de parmezaan en de pompoenzaadjes.
  3. Maak een kuiltje in het midden en giet daar de karnemelk in. Meng tot er zich een deeg vormt en kneed dat deeg gedurende een vijftal minuten op een met bloem bestrooid werkblad.
  4. Verdeel het mengsel in drie gelijke delen en rol ze uit tot je drie repen krijgt. Druk de drie repen samen aan de bovenkant en vlecht ze in elkaar. Druk daarna ook de 3 uiteinden samen.
  5. Bestrijk de bovenkant van je brood met het losgeklopte ei en laat 45 minuten tot een uur in de oven bakken op 200 °C, of tot het brood hol klinkt als je erop tikt.
Solo