Pompoen taartje

2 40 0 5
Aantal personen:
  • 650 gr pompoen
  • 4 eieren
  • 150 gr griessuiker
  • 150 gr zelfrijzende bloem
  • 80 gr solo boter
  • 20 cl room
  • 200 gr chocolade (naar keuze )
  • zout
  1. Kuis en snij de pompoen in stukjes .Voeg er 4 eetlepels water bij en stoof de blokjes (2x8 min in micro tussen door omroeren ) daarna mixen tot je een puree hebt.
  2. Verwarm de oven voor op 180 gr.
  3. Meng de eieren en de suiker, doe er dan malse boter ,snuifje zout en gezeefde bloem bij.
  4. Voeg de pompoen puree bij het beslag en nogmaals goed mengen.
  5. In een bakvorm gieten waarvan de wanden met boter zijn ingesmeerd en waarvan de bodem is bedekt met boterpapier.
  6. laat 20 min bakken.
  7. Ontvormen en laten afkoelen.
  8. Warm de room en voeg er de chocolade bij, overgiet het taartje bij het opdienen met de warme chocolade.
  9. Smakelijk !
MakeMo