Pompoen-Broccoli borrelsoepje

46 45 4 5
Aantal personen:
  • 50 g Garnalen, grijze
  • 50 g Ham, gekookte
  • 500 g Pompoen
  • 500 g Broccoli
  • 1,6 l Groentebouillon
  • Olijfolie
  • 2 stukken Kruidenboeketten
  • Foelie
  • 1 stuk Preiwit
  • 1 stuk Sjalot
  • 1 stuk Ui
  • 1 snuifje Cayennepeper
  • 1 snuifje Peper
  • 1 snuifje Zout
  1. Snij de pompoen in stukjes. Snij de roosjes van de broccoli. Snipper de ui en het sjalotje. Snij de preiwit in ringetjes. Snij de ham in blokjes.
  2. Fruit de ui in een diepe pan in een beetje olijfolie of boter. Schenk er de helft van de bouillon bij en voeg de pompoen en een kruidentuiltje toe. Laat 15 minuten zacht koken.
  3. Stoof in een andere diepe pan de sjalot en de prei in een beetje olijfolie of boter. Schenk er de rest van de bouillon bij en voeg er de broccoli en een kruidentuiltje aan toe. Laat 10 minuten zacht koken.Mix de soep.
  4. Breng de pompoensoep op smaak met cayennepeper en zout. Kruid de broccolisoep naar smaak bij met wat foelie, peper en zout.Vul hoge borrelglaasjes tot de helft met pompoensoep.
  5. Schenk er, over de rugkant van een lepel, de broccolisoep bij. Werk af met garnaaltjes en hamblokjes. Serveer meteen.SMAKELIJK =D
CasKitchen