Pommes dauphines

20 50 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg bloemig kokende aardappelen
  • 150 gr patisseriebloem
  • 100 gr boter
  • 4 eieren
  • 2 dl water
  • nootmuskaas
  • peper en zout
  1. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze kort opdrogen op het vuur. Draai ze door een roerzeef of pureer ze met de stamper. Breng het water aan de kook met de boter. Strooi er de bloem bij en roer krachtig met een houten lepel, tot het mengsel glad is. Doe er, van het vuur af, een voor een de eieren bij. Roer telkens krachtig tot het volledig opgenomen is. Doe er pas dan het volgende ei bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vermeng de puree met het deeg. Schep het mengsel in een spuitzak met brede, gladde tuit. Spuit wat deeg in een eetlepel en laat het in frituutvet van 180°C glijden. Bak de soezen in porties. laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze goed heet.
Anjake