Pollo all'Arrabbiata

4 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 kip van 1.1 kg in middelgrote stukken
  • 50 g reuzel
  • 4 eetl olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 8 tenen knoflook, gepeld
  • 15 cl rode wijn
  • 2 chilipepers, fijngehakt
  • 600 g rijpe tomaten, fijngehakt
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 2 eetl peterselie, fijngesneden
  • zout
  1. Verhit de reuzel met de olie in 1 bradpan. Leg de stukken kip erin met de ui en de tenen knoflook en bak ze regelmatig kerend rondom bruin. Voeg de wijn toe en laat hem iets inkoken.
  2. Doe er chilipepers, tomaten, tomatenpuree en wat zout bij en breng tegen de kook aan. Zet het deksel op de pan en braad de kip in 40 minuten gaar.
  3. Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer met polenta.
brubru