Polenta met paddenstoelen en mosterdfondue

14 30 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 500 g Parijse champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • zout
  • 150 g Reblochon
  • 100 g Tomme de Savoie
  • 100 g Gruyère
  • 20 g Solo
  • zout
  • 0.5 dl droge witte wijn
  • 1 el Amora Mosterd van Dijon
  • versgemalen peper
  • 300 g instant polenta (maïsmeel)
  • 1 bosje peterselie
  • Extra:
  • 4 ramakins (1-persoons souffléschaaltjes)
  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn. Rasp de Gruyère en snijd de andere kazen in kleine blokjes. Hak de peterselie. Vet de vormpjes licht in.
  2. Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gare polenta in de vormpjes en laat afkoelen in de koelkast (liefst zo lang mogelijk).
  3. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de knoflook zachtjes aan. Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 10 minuten mee. Breng op smaak met wat zout en laat eventueel vocht verdampen. Zet de pan van het vuur.
  4. Smelt in een steelpan op laag vuur de kaas met de witte wijn en de margarine. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Meng de mosterd erdoor en roer tot een gladde fondue.
  5. Stort de polenta-cakejes op 4 borden. Schenk er de warme fondue overheen en garneer met de gebakken champignons. Bestrooi met peterselie en serveer direct.
Amora