Poffertjes

14 90 3 5
Aantal personen:
  • 300 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 4 gr gedroogde gist
  • 10 gr suiker
  • 4 dl volle melk
  • 1 ei
  • arachideolie
  • boter
  • poedersuiker
  • poffertjespan
  1. - meng de bloem met het zout, de suiker en de gist in een kom
  2. - verwarm de melk tot ze lauwwarm is
  3. - maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek hierin het ei
  4. - roer er vervolgens geleidelijk de melk door tot een glad mengsel
  5. - dek de kom af met een schone doek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen
  6. - verwarm de poffertjespan en bestrijk de kuiltjes dun met olie
  7. - vul voor 3/4 met beslag en bak op een matig vuur aan 1 kant bruin
  8. - draai de poffertjes als de bovenkant droog is en bak de andere kant goudbruin
  9. - leg de poffertjes op een voorverwarmde schotel, laat er enkele klontjes boter over smelten, bestrooi met poedersuiker en serveer
Lydievr