Poffert

223 150 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr rozijnen
  • bloem
  • boter
  • paneermeel
  • stroop
  • lichte basterdsuiker
  1. Rozijnen wellen in warm water
  2. Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius
  3. Poffertvorm invetten met boter en met paneermeel bestrooien
  4. Rozijnen droogdeppen en door bloem halen
  5. Zelfrijzend bakmeel in beslagkom zeven
  6. Melk, eieren, vanillesuiker en zout toevoegen
  7. Beslag ca. 3 minuten mixen (met beslaghaken, op hoogste stand)
  8. Beslag in poffertvorm gieten
  9. Poffert in ca. 2 uur gaarmaken in pan kokend water
  10. Serveren met boter, suiker en/of stroop
mbunt