Plattekaastaart

23 45 4 5
Aantal personen:
  • 500 g magere platte kaas
  • 500 ml room
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 citroen
  • 15 g gelatineblaadjes
  • 1 blikje mandarijntjes of ananas
  • likeur
  • boudoir-koekjes (of Madeira)
  1. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
  2. Klop de room stijf met de suiker.
  3. Meng de room met de platte kaas, de vanillesuiker, het citroensap en een gedeelte van de mandarijntjes.
  4. Verwarm het sap van de mandarijntjes, maar NIET laten koken!!!
  5. De uitgeknepen bladen gelatine erin, van het vuur en al roerend.
  6. Het mengsel een beetje laten afkoelen en onder het mengsel van de platte kaas doen.
  7. Bedek nu een springvorm (zonder bodem) aan de kant en op de bodem met in likeur gedrenkte koekjes.
  8. Stort daarna de kaasmassa hier bovenop.
  9. Laat gedurende 1 nacht opstijven in de koelkast.
  10. Versier naar eigen smaak met mandarijntjes.
cowgirltje1978