plattekaastaart

25 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr magere plattekaas
  • 100 gr fijne suiker
  • 5 blaadjes gelantine
  • 1 doos perzikken of abrikozen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 cl opklopbare room
  1. Neem het blik perzikken of abrikozen, laat de vruchten uitlekken en vang de siroop op.
  2. Week de gelantineblaadjes in koud water.
  3. Verwarm de siroop met de suiker en vanillesuiker, let op mag niet koken, doe er de geweekte gelantine blaadjes bij. Laat afkoelen.
  4. Snijd de perzikken/abrikzen in gelijke stukjes.
  5. De koekjes fijn pletten met een deegrol en de bodem van de springvorm beleggen met de fijngemaakte koekjes.
  6. Klop de room met een beetje suiker stijf.
  7. Doe de plattekaas in een kom, meng er de gesneden vruchten onder, meng dan het nat met gelantine van de vruchten onder de plattekaas en voeg als laatste de geklopte room erbij. Vul de springvorm vorzichtig met een pollepel.
  8. Zet n de koelkast gedurende een 6 a 8 u voor op te stijven.
  9. Tip: deze kan ook gemaakt worden zonder de perzikken of abrikozen erin te vermengen, gebruik ze dan als garnituur.
Yvi