Plattekaastaart met kersen

30 30 0 5
Aantal personen:
  • 300 gram ingemaakte kersen of krieken
  • 500 gram plattekaas
  • 1 appel cox of boscoop
  • 4 eieren
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 eetlepels maïsbloem
  • 5 eetlepels amandelschilfers
  1. Laat de kersen goed uitlekken, schil de appel, boor het klokhuis eruit en snij in schijfjes.
  2. Splits de eieren en meng de dooiers met de suiker, vanillesuiker, plattekaas en maïsbloem. Roer goed onder elkaar.
  3. Klop het eiwit stijf en hef het voorzichtig onder het kaasmengsel.
  4. Doe de helft hiervan in een ingevette taartvorm (indien u siliconetaartvorm gebruikt is invetten niet nodig).
  5. Schik er de kersen op en vervolgens de appelschijfjes.
  6. Bedek met de overige helft van het deeg en bestrooi met geroosterde amandelschilfertjes.
  7. Laat gedurende 17 minuten onafgedekt bakken op 60 % kookkracht in de microgolfoven.
  8. Laat 2 minuten nagaren en je hebt snel een lekkere taart !
  9. Voor sommigen zal deze taart misschien ietsje te zoet zijn maar dan kan je minder suiker toevoegen.
Katja Keppens