plattekaastaart met aardbeien

4 120 5 5
Aantal personen:
  • 400 gram aardbeien
  • 250 gram petit beurres of speculoos
  • 50 gram boter
  • 500 gram plattekaas
  • 25 cl slagroom
  • 6 el fijne suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 12 gram gelatine
  • 2 citroenen
  • 1 appelsien
  1. verkruimel de petit beurres of speculoos. Smelt de boter en meng er de koekkruimels door. Bedek er de bodem v/e springvorm mee en druk goed aan , zet in de koelkast
  2. Klop de slagroom op let de suiker en vanillesuiker . Schep de plattekaas erdoor. Boen de sinaasappel schoon ( er met een propere doen overwrijven) en rasp de schil . roer de schilletjes door de créme.
  3. Week de gelatine in koud water . Pers de sinaasappel en de citroenen verwarm het sap goed . knijp de gelatine uit en los ze op in het sap. roer ze door de plattekaascréme.
  4. Spoel de aardbeien ,verwijder de kroontjes en snij de vruchten in stukjes. Schep de stukjes aardbei door de plattekaascréme.
  5. Stort de plattekaas op de koekjesbodem en laat het ten minste 4 a 5 uur opstijven in de koelkast.
  6. Smakelijk
Bente.neefs