Plattekaasbavarois met aardbeiensaus

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr plattekaas
  • 2 st eieren
  • 75 gr suiker
  • 1/2 sap van citroen
  • 1 sap van sinaasappel
  • 6 gr gelatine
  • 125 ml room
  • SAUS
  • 250 gr aardbeien
  • water
  • 2 el suiker
  • 1 el citorensap
  • VERSIERING
  • 1 dl room
  • 1 el poedersuiker
  • aardbeien
  1. Gelatine weken in koud water
  2. Sinaasappel en 1/2 citroen persen
  3. Eidooiers schuimig kloppen met de suiker
  4. Een beetje sap verwaremen en er de gelatine in oplossen. Even laten afkoelen
  5. Eidooiersmengen met de plattekaas , rest van het sap en de opgeloste gelatine
  6. Room opkloppen , eiwitten stijfkloppen
  7. Spatel beide door de massa
  8. In kommetjes gieten en laten opstijven
  9. SAUS
  10. Suiker , water en citroensap koken.
  11. Aardbeienstukjes toevoegen en mixen.
  12. Zeven
  13. Dessert afwerken met de saus , een nop room en 1/2 Aardbei
Mieke 100