platte kaastaart met aardbeien

45 250 3 5
Aantal personen:
  • 400 g aardbeien
  • 50 g boter
  • 300 g petit-beurres
  • 250 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 12 g gelatine
  1. Verkruimel de petit-beurres en smelt de boter, meng er de kruimels door. Bedek er de bodem van een springvorm mee en druk goed aan. Zet in de koelkast.
  2. Klop de slagroom op met de suiker en vanillesuiker. Schep de plattekaas erdoor. Week de gelatine in koud water en verwarm. Roer door de plattekaascrème.
  3. Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de vruchten in stukjes. Schep de stukjes aardbei door de plattekaascrème.
  4. Stort de plattekaas op de koekjesbodem en laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.
omavan3