Platte kaastaart 2

11 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr plattekaas volle
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 50 gr macarons of ander zoet koekje
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 2 el bloem
  • 50 gr griessuiker
  • 100 gr blonde cassonadesuiker
  • 2 el room
  • 1 snuifje zout
  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180° C.
  2. Rol het deeg uit in een grote taartvorm. Verkruimel de koekjes en leg ze op het deeg.
  3. Scheid eiwitten en eierdooiers, verdeel ze over 2 kommen. Doe de bloem bij de eierdooiers en meng met de garde. Voeg de kaas toe, meng, doe er de suiker, de cassonade en de room bij en meng goed.
  4. Doe het snuifje zout bij de eiwitten, klop ze heel stijf en spatel ze voorzichtig onder de eerste bereiding.
  5. Giet in de taartbodem en bak 25 min. in de oven. Laat afkoelen.
  6. Om van te proeven op kamertemperatuur
subjedb