platte kaas taart op speculaas bodempje

18 270 4 5
Aantal personen:
  • 700 gr platte kaas (best volle)
  • 375 gr speculaas
  • 120 gr boter
  • 2 stuks citroen
  • 1 stuk limoen
  • 150 gr kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 12 gr gelatine = 5 tal blaadjes
  • 350 gr room
  • 1 doosje rode vruchten of vers seizoensfruit naar keuze
  • 1 frambozen coulis indien gewenst
  1. smelt je boter.
  2. Verkruimel ondertussen je de speculaas (hakmolen) en meng deze met de gesmolten boter.
  3. Bedek de bodem van een springvorm met de crumble en druk goed aan.
  4. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker op en meng geleidelijk de platte kaas hieronder.
  5. Laat de gelatine weken in koud water, knijp deze uit ...
  6. snij indien gewenst zesten van limoen en / of citroen.
  7. pers citoen en limoen uit en verwarm hierin de gelatine.
  8. .Laat even afkoelen en meng het sap dan onder het kaas-roommengsel.
  9. meng de zesten van onder het room/kaas mengsel.
  10. Giet dit in de taartvorm en laat gedurende 4 uur opstijven in de koelkast.
  11. kan sneller door een uurtje in vriezer en vervolgens in kpelkast te plaatsen...
  12. Serveer naar believen met frambozencoulis en versier met verse frambozen en bosbessen.
  13. je kan fruit naar keuze nemn, ananas (in fijne syukjes), mango, aardbeien,....
drekejanssens
Meer inspiratie

BelgischDessertNagerecht